• 2018-07-31

HAPPYAPPLES gyümölcstorta

HAPPYAPPLES gyümölcstorta

HAPPYAPPLES gyümölcstorta 709 1024 Happy Apples

A legszebb ajándék a saját készítésű ajándék!

Szülinap a családban? Lepjétek meg ti is az ünnepeltet egy saját készítésű, mutatós és különlegesen finom, gyümölcsös sajttortával!

Hozzávalók (12 szeletes torta):

  • 20 dkg teljes kiőrlésű lisztből készült keksz (pl. Hobbits, Mc’Vities, Győri Édes zabfalatok)
  • 5 dkg vaj
  • 50 dkg natúr tejszínes krémsajt (4 doboz Philadelphia)
  • 10 dkg barnacukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 3 evőkanál #happyapples Ananászpor homoktövissel
  • 1,5 dl natúr joghurt (1 doboz)
  • 2 egész tojás

A tetejére:

  • 30 dkg friss vagy felengedett mirelit eper, áfonya, mangó (ízlés szerint)
  • 1 zacskó fehér tortazselé

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 165 fokra (gázsütőn 3-as fokozat) és elkészítjük a torta alsó rétegét, azaz a vajas keszkmorzsa-kérget. A kekszet durvára daráljuk vagy tésztanyújtóval összetörjük, majd folyósra olvasztjuk a vajat, és ha langyosra hűlt, összekeverjük a kekszmorzsával. Egyenletes rétegben belenyomkodjuk egy 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába, és 5 perc alatt aranybarnára sütjük. Amíg kihűl, haladunk tovább.

Összekeverjük egy tálban a tejszínes sajtkrémet a cukorral, a liszttel és a joghurttal. Ezután hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a happyapples Ananászport és azután egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját. Felverjük a tojások fehérjét, majd a kész tojáshabot finoman összekeverjük a sajtkrémmel. Ezt végül ráöntjük a kihűlt, aranybarna morzsa-kéregre.

A tortát betesszük az előmelegített sütőbe, és 50 percig sütjük. Nem kell tűpróbát alkalmazni még akkor sem, ha úgy látjuk, a sajtos krém nem sült teljesen át. Ahogy hűl, fokozatosan tovább szilárdul még. Néhány órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek jobban összeérjenek.

Miután teljesen kihűlt és megszilárdult, kivesszük a hűtőből, nedves késsel körbevágjuk, kiszedjük a formából, és a tetejét kirakjuk a választott gyümölcsdarabokkal. Ezután elkészítjük a tortazselét a csomagolásán található utasítás szerint, majd kenőecsetet ragadunk, és a gyümölcsöket vékonyan bekenjük a zselével. További 2 órára visszatesszük a hűtőbe.

 

Szólj hozzá

[contact-form-7 404 "Not Found"]