A BIO Áfonyapor kellemes, enyhén savanykás ízű italpor, mely alacsony
kalóriaértékével a sportolók és fitnesszrajongók étrendjébe
is beilleszthető.
Az áfonya az erdélyi havasok jellegzetes gyümölcse, kész „flavonbomba”.
A bogyó tannint és pektint tartalmaz, továbbá
gyümölcssavakat, vitaminokat, sok vasat, mangánt, A-, D-, K- és C-vitamint.
Az áfonyában jelen lévő antocianid érfalvédő és ödéma kialakulását
gátló hatását farmakológiai vizsgálatok igazolták, továbbá ezen
antioxidánsok gyomorvédő hatását is.
Az italpor értékét tovább növeli feketeribizli és a cékla tartalma,
melyek természetes vasforrásnak is tekinthetők.
Felhasználási javaslat: 2 evőkanál (15g) port oldjon fel 2 dl
szénsavmentes vízben. Müzli, smoothies, turmix, langyos tea
ízesítésére is kiváló. Süteményekbe, desszert krémekhez is javasolt.
Ugyanakkor a tejfehérje csökkenti a gyökfogók hatékonyságát,
ezért jobb, ha a gyümölcs teljes oxidatív erejének megőrzéséhez az
áfonyát nem tejtermékekkel együtt fogyasztják.
Összetétel
Áfonyapor 70%, feketeribizlipor 15%, céklapor 10%, maltodextrin 5% – ökológiai gazdálkodásból
Alacsony hőfokon, kizárólag szigorúan ellenőrzött bio alapanyagokból készült italpor. A termék tartósítószerek, cukor, valamint szintetikus adalékanyagok, színezékek hozzáadása nélkül készült, a növények természetes összetevőit tartalmazza.
Tápérték adatok | 100g | 15g (egy adagban) |
Energia | 1373kJ (328 kcal) | 206kJ (49 kcal) |
Fehérje | 4g | 0,6g |
Szénhidrát | 78g | 11,7g |
ebből cukor | 26g | 3,9g |
Zsír | 0g | 0g |
ebből telített zsírsav | 0g | 0g |
Só* | 0,05g | < 0,01g |
*Az élelmiszer kizárólag a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót.
Naponta 1, maximum 2 alkalommal fogyasztható.
Figyelem: A tasakot használat után gondosan zárja vissza. Száraz, napfénytől védett helyen, 220C alatt tárolandó. Felbontás után az italport 60 napon belül javasoljuk elfogyasztani.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.