A céklában fellelhető betain, kolin és betanin (a cékla vörös festékanyaga) forrását kapjuk ezen kellemes, bordó színű italpor koncentrátum fogyasztásával. Ezek az emésztő rendszer számára fontos összetevők serkentik a máj méregtelenítő funkcióit, szabályozzák a vesék, nyirokmirigyek, gyomor és belek működését.
A cékla festékanyaga stimulálja a sejtekben az oxidációs folyamatokat és ezzel javítja a sejtek légzőképességét.
A cékla és a sárgarépa számos ásványi anyagot, mint réz, foszfor, magnézium, mangán, nátrium és kálium, továbbá B-komplexet, C- és K-vitamint tartalmaz. Kiemelkedően magas a cékla folsav és vastartalma, a sárgarépa legfontosabb alkotó eleme pedig a béta-karotin.
Felhasználási javaslat: 2 evőkanál (15g) port oldjon fel 2 dl
szénsavmentes vízben. Joghurt, müzli, smoothies, turmix, langyos
tea ízesítésére is kiváló. Süteményekbe, desszert krémekhez is javasolt.
Naponta 1, maximum 2 alkalommal fogyasztható.
Összetétel
Céklapor 80%; sárgarépapor 20% – ökológiai gazdálkodásból
Alacsony hőfokon, szigorúan ellenőrzött biológia termesztésű zöldségekből készült italpor. A termék tartósítószerek, cukor, valamint szintetikus adalékanyagok, színezékek hozzáadása nélkül készült, kizárólag a növények természetes összetevőit tartalmazza.
Tápérték adatok | 100g | 15g (egy adagban) |
Energia | 1492kJ (356 kcal) | 224kJ (53 kcal) |
Fehérje | 6,5g | 1g |
Szénhidrát | 81g | 12,2g |
ebből cukor | 34g | 5,1g |
Zsír | 0,7g | 0,1g |
ebből telített zsírsav | 0,1g | < 0,1g |
Só* | 0,19g | 0,03g |
* Az élelmiszer kizárólag a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót.
Figyelem: A tasakot használat után gondosan zárja vissza. Száraz, napfénytől védett helyen, 220C alatt tárolandó. Felbontás után az italport 60 napon belül javasoljuk elfogyasztani.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.