A csicsókát az egészségtudatosan étkezők és a cukorbetegek
legjobb táplálék szövetségesének tartják. Kedvező táplálkozásélettani
tulajdonságait elsősorban az inulinnak, magas rosttartalmának
és nagy telítő értékének köszönheti. Diabétesz esetében
az inulin, mint szénhidrát-energiaforrás azért jelentős, mert
a vércukorszintet tartós fogyasztás esetén sem emeli és megkönnyíti
a vércukorszint beállítását. Az inulin további jelentősége
probiotikus tulajdonságában rejlik, mellyel segíti a bélflóra hely-
reállítását.
A csicsóka magas rosttartalma, kiegészítve az alma pektinjével
fokozza a laktató hatást, gátolja a székrekedést. Édeskés ízének
köszönhetően kitűnően csökkenti az édesség iránti vágyat,
segítve a fogyókúrázókat is.
Felhasználási javaslat: 2 evőkanál (15g) port oldjon fel 2 dl
szénsavmentes vízben. Joghurtba keverve, müzli és turmix ízesítésére is kiváló.
Krémlevesek sűrítésénél kiváltja a burgonyát vagy tejszínt.
Összetétel
Csicsókapor 90%; almapor 10% – ökológiai gazdálkodásból
Alacsony hőfokon, szigorúan ellenőrzött bio alapanyagokból készült italpor. A termék tartósítószerek, cukor, valamint szintetikus adalékanyagok, színezékek hozzáadása nélkül készült, kizárólag a növények természetes összetevőit tartalmazza.
Tápérték adatok | 100g | 15g (1 adagban) |
Energia | 920kJ (220 kcal) | 138kJ (33 kcal) |
Fehérje | 3,3g | 0,5g |
Szénhidrát | 12g | 2g |
ebből cukor | 0,9g | 0,1g |
Zsír | 0g | 0g |
ebből telített zsírsav | 0g | 0g |
Só* | < 0,01g | < 0,01g |
* Az élelmiszer kizárólag a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót.
Figyelem: A tasakot használat után gondosan zárja vissza. Száraz, napfénytől védett helyen, 220C alatt tárolandó. Felbontás után az italport 60 napon belül javasolt elfogyasztani.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.