• 2018-08-02

Újulj meg velünk egy év alatt!

Újulj meg velünk egy év alatt!

Újulj meg velünk egy év alatt! 1024 683 Happy Apples

KAPCSOLJ KI!

Gyakran találkozni azzal a tévhittel, hogy az egészséges életmód csupán két tényező függvénye: a helyes táplálkozásé és a testmozgásé. Kétségtelen, hogy mindkettő fontos, viszont a megfelelő mennyiségű pihenés szintén alapvető feltétele az egészségnek, mert a szervezetnek regenerációra van szüksége a problémamentes működéshez.

Az élet manapság rohanó tempót diktál, a kimerültség és álmatlanság szinte már népbetegségnek számít. A krónikus fáradtság és a stressz számtalan betegség kiindulópontja lehet.

Hogyan kapcsoljunk ki?

Ahelyett, hogy marokszámra szedjük az altatókat és nyugtatókat, változtassunk életmódunkon. A pihenés lehet aktív vagy passzív, a leglényegesebb, hogy kikapcsolódást nyújtson a mindennapi munka, a terhelés és a stressz hatásai alól.

Tipp: egy jó könyv, esti futás, meditáció vagy otthoni spa…találjuk meg azt a tevékenységet, ami akár rövid időn belül felüdülést hoz számunkra, és építsük bele napi rutinunkba!

EGYÉL TÖBB ZÖLDET

Szinte mindegy, milyen diétáról vagy táplálkozási nézetről beszélünk, tápanyagbevitelünk egyik legalapvetőbb forrása a zöldségek kellene, hogy legyenek.
Minél többet viszünk be belőlük szervezetünkbe, annál jobb, hiszen tele vannak vitaminnal, ásványi anyaggal és élelmi rostokkal. Emellett nyersen való fogyasztásuk erősíti a fogazatot és a fogyást és az emésztést is segíti!

Tipp: Akármennyire szereted is a zöldeket, naponta ötször fogyasztani belőlük nem mindig könnyű feladat. Kezdd napi három adaggal, lehetőleg nyers formában! Az ebéd és vacsora mellett iktasd be délutáni nassolnivaló helyett és használd őket bátran reggeli smoothied alapanyagául is! 🙂

Változtass az életmódodon, újulj meg te is egy év alatt!

IGYÁL TÖBB VIZET

Végre hivatalosan is itt a nyár!!

‘Újulj meg egy év alatt’ sorozatunk júniusi tippje – mely az új évszak beköszöntével még inkább fontos és aktuális: IGYÁL MÉG TÖBB VIZET!

Nem győzzük eleget hangsúlyozni a kellő folyadékbevitel fontosságát, hogy miért?

  • A víz segít megtisztítani szervezeted a méreganyagoktól
  • Ha elegendő vizet iszol, könnyebben szabadulhatsz meg felesleges kilóidtól.
  • Amellett, hogy segíti az anyagcserét, teltségérzetet biztosít, ezáltal kevesebbet nassolsz.
  • A víz szabályozza hőháztartásunkat a kánikulában
  • Szerveink megfelelő működéséhez, ezáltal a betegségek megelőzéséhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű víz bevitele

Amilyen egyszerű anyagról van szó, annyira nélkülözhetetlen! Bárhova is mész tehát, vigyél magaddal egy palack vizet, hidd el, szervezeted meghálálja!

MINDIG REGGELIZZ

Már a gyerekek is tudják, hogy üres hassal nem célszerű nekivágni a napnak. Ennek ellenére mégis sokan elbliccelik a reggelit!

Miért a reggeli a nap legfontosabb étkezése?

A reggeli megtöri az éjszakai koplalást, ellátja energiával a testet és élesíti az elmét. Azok, akik reggeliznek, nem csupn jobb hangulatban vágnak neki a napnak, de kevesebbet esznek a nap folyamán és anyagcseréjük is jobb azokénál, akik kihagyják az első étkezést.

A reggeli étkezés hatására javul a teljesítmény is: így a gyerekek ügyesebbek lesznek az iskolában, a felnőttek pedig hatékonyabbak a munkában.

Neked mi kerül a tányérodra ma reggel?

MÁJUS

Itt a május: javában tombol a tavasz, a megújulás évszaka. Méltán nevezhetjük az év legszebb időszakának, hiszen a természet felébredt, nyílnak a virágok, egyre többet süt a nap és mi is sokkal motiváltabbak vagyunk!

Keresve sem találnánk jobb alkalmat arra, hogy mi magunk is megújuljunk!
Hogyan?

Felejtsd el a drasztikus módszereket. Minden hónapban csupán egyetlen apró változtatással megváltoztathatod az életed: ha ezeket követed, jövő ilyenkor garantáltan egy egészségesebb és boldogabb önmagad néz majd vissza rád a tükörből!

Az új szokások könnyen beiktathatók a jelenlegi életritmusodba, sőt egy hónap ‘gyakorlás’ alatt elég időt kapnak ahhoz, hogy rutinná váljanak.

Készen állsz?
Élvezd a tavaszt, érezd jól magad és újulj meg velünk egy év alatt!

[contact-form-7 404 "Not Found"]